Vandreture i Jylland

Vandring er for mange af os den bedste meditation. Går man alene, bliver der plads til at fordybe sig i nogle tanker, der normalt ikke er plads til. Man kan kalde det en mental hovedrengøring. Er man flere der vandrer sammen giver vandring gode muligheder for at få talt, grint og oplevet sammen. I naturen venter eventyret om hvert et hjørne. Her er vores anbefalinger til gode vandre-apps både henvendt til børn og voksne. Desuden har vi en lille præsentation af nogle af de klassiske vandreruter tæt på vores parker. God vandring!

Vi anbefaler følgende vandre-apps til børn og voksne

Nem og brugbar gratis version

Her kan du se mange ruter (mere end 200.000 ruter på verdensplan) og der er også mulighed for at lave og tracke dine egne ruter. Appen kan fint bruges gratis, men for 200 kr. om året kan du bl.a. downloade kort m.m.

Genial vandre-app til børn
En fantastisk app der er fyldt med eventyr på vandreturen. Appen er især henvendt til de 3-9 årige børn og tager udgangspunkt i de ting, som børnene kan se, høre og røre ved på vandreturen. De fleste eventyr er gratis, mens enkelte eventyr koster 25 kr. 

Helt gratis og godt
Selvom appen ikke er dansk, så er den overraskende god til at guide dig rundt på danske vandreruter. Faktisk så god at den er kåret som den bedste app af flere magasiner. Appen har et stort udvalg af ruter, som kommer frem på kortet når du zoomer ind. Det bedste er at appen er helt gratis.

Få inspiration til forskellige vandreruter her

Gennem Jylland
Gå langs Hærvejen, en 500 km lang rute gennem varieret natur. Hærvejen forbinder den tyske 'Ochsenweg' med 'Skt. Olavsleden' i Sverige og Norge. Oplev dansk historie og gå forbi historiske punkter. Ruten går tæt forbi Landal Fyrklit (omk. 200 meter), Landal Grønhæj Strand (ca. 13 km) og Landal Søhøjlandet (ca. 27 km fra parken).

Vandreruter i Vestjylland
I Naturpark Vesterhavet kan du være din egen guide. Opdag naturen og naturparkens kulturelle historie via den gratis app; `Naturpark Vesterhavet` til din smartphone eller tablet. En gåtur i skoven kan hurtigt forvandles til en tur fra en flygtningelejr fra 1946.

Østjylland
Tag på vandretur på Jernhatten gennem en skov fuld af knudrede træer. Du kan beundre den smukke udsigt over havet, og se over til øen Hjelm. Det specielle klima med kun lidt regn og en masse solskin har skabt et helt nyt míljø for planter og dyr.

Skagen
Grenenspor i Skagen er den perfekte rute for mennesker med et fysiske handicap og familier med barnevogn. Eller tag Sæbygård skovrute, en idyllisk rute gennem strandskov med snoede vandløb 85 meter over havoverfladen.

Rømø
Gå langs vestkysten af det nordlige Europa i Nationalpark Vadehavet. Ved lavvande kan du gå på store dele af havbunden, men sørg for at blive tæt ved kanten, så snart det skifter til højvande. Dette er en obligatorisk tur for de som elsker at se på fugle og vilde dyr. Nogle dele af området er endda på UNESCO's World Heritage liste.

Vestkysten
Vesterhavsstien er en kommende vandrerute på 450 km langs Jyllands Vestkyst - fra Blåvand til Skagen. Alle stier er endnu ikke forbundet, men ruten fra Vejers til Thyborøn (160 km) er markeret. Landal Seawest ligger tæt på stien og er et godt udgangspunkt for dejlige vandreture.

Til de kolde måneder...

Skumfiduser over bål

En sikker vinder
Afslut jeres dag med at få varmen ved bålet med ristede skumfiduser. Pssst: Husk mariekiks og pålægschokolade til den ekstra søde tand.

Snit en tynd pind eller brug grillspyd. Varm skumfidusen op over bålet og når den er vokset og blevet blød klem da to kiks om den og spis en lækker sød "sandwich".

Fyld termokanden med varme og hygge

Nyd det et smukt sted
Tag jeres yndlings varme drik med i en termokande og find et godt sted, hvor I kan sidde sammen og nyde noget varmt, naturen og hinandens selskab. Herefter er I klar til, at klare resten af jeres vandretur.

One pot pasta over bål

Nem og lækker aftensmad
Her kan kreativiteten også slippes løs. Find en stor gryd der kan stå på en rist over bålet. Der skal bruges grøntsager (f.eks. revet squash, løg, gulerødder, peberfrugter), pasta (alle slags kan bruges), krydderurter (basilikum, oregano) og noget kød (chorizo, hakket oksekød, skinke med mere), noget vand og evt. en dåse hakkede tomater. Alt hældes i gryden og der røres med jævne mellemrum. Find gerne urter osv. i naturen eks. ramsløg, brændenælder, skvalderkål m.m. som med fordel kan tilsættes. På kort tid er der lavet en lækker ret, som hele familien kan nyde rundt om bålet.

Ferieparker i Jylland