Hold ferie tæt på Himmelbjerget

Vil du gerne på ferie i et naturskønt område og opleve Himmelbjerget? Book et ophold hos Landal Søhøjlandet, så bor du kun 30 minutter fra Silkeborg og Himmelbjerget.

Himmelbjerget rejser sig 147 m over havets vandoverflade i det

Book nu

    frodige og skovrige terræn ved Julsø. Det kuperede landskab er et levn fra den sidste istid, hvor smeltevandet gravede sig gennem jordlagene og skabte bakker og dale. Der findes flere vandreruter gennem skovene til både Ry og Silkeborg.

Turen fra Silkeborg til Himmelbjerget varer ca. 1,5 time i stille og roligt tempo, der gør det muligt at nyde den skønne natur og dyrelivet langs Silkeborgsøerne.

Ved ankomsten til Hotel Julsø, for foden af Himmelbjerget, venter der en frisk gåtur opad den grusbelagte sti, som fører til Himmelbjergtårnet og Himmelbjergpladsen
Foto Per Bille

Hos Landal Søhøjlandet...

Søhøjlandet, beliggende i Midtjylland, er kendt for sit frodige og bakkede landskab. Området er spækket med gratis oplevelser i naturen og attraktioner i alle kategorier; lige fra de kunstneriske til de naturskønne.

Landal Søhøjlandet er et oplagt valg, når I ønsker en ferie midt i naturen samtidigt med at I overnatter godt og komfortabelt. Ferieparken er beliggende i det naturskønne Gjern Bakker, tæt på Silkeborg.

Landal Søhøjlandet

Aktiviteter for alle

Landal Søhøjlandet tilbyder aktiviteter for alle aldre. Er I til leg og aktiv ferie er der et væld af muligheder både indendørs i sportshallen og udendørs på legepladsen eller på de mange vandre- og cykelruter i området.

Familiens vandhunde kan boltre sig i badelandet med rutsjebaner, spabad, lagune og meget mere.

Landal Søhøjlandet - Ferieboliger til ethvert behov

Landal Søhøjlandet har ferieboliger der kan rumme alt fra 2 personer op til 22 personer. Alle boliger ligger omkranset af skov og flot natur.

Så uanset om I er på familieferie, romantisk weekend eller større grupper der rejser sammen, så finder I komfortabel overnatning i én af vores ferieboliger.

Historien bag...

Historien bag Himmelbjerget

Himmelbjergtårnet blev skabt som et mindesmærke for Kong Frederik den 7., der den 5. juni 1849 gav danskerne vores grundlov.

Allerede i 1839 afholdte St. St. Blicher det første folkemøde på Himmelbjerget. Det var fra starten en succes med flere tusinde besøgende. Himmelbjerget er stadig frem til i dag, et populært samlingssted til det årlige Grundlovsmøde.

Fra toppen af Himmelbjergtårnet er der en fantastisk udsigt over Julsø og det bakkede landskab. På Himmelbjergpladsen er der mulighed for at shoppe souvenirers og nyde en frokost i det grønne. Naturen omkring Himmelbjerget og Søhøjlandet er afvekslende, og man kan nyde den til fods eller på cykel: Bøgeskove, bakkedrag, dale og søer – og selvfølgelig Gudenåen, der slynger sig gennem landskabet.

Historien bag Hjejlen

Hjejlen blev i 1860 bestilt af den driftige forretningsmand Michael Drewsen, der også stod bag Silkeborg Papirfabrik. Finansieringen kom dels fra salg af aktier og dels fra et statslån, som blev bevilliget på baggrund af Drewsens venskab med Kong Frederik den 7. og Grevinde Danner.

I 1861 var Hjejlen klar til at sejle med gæster for første gang. I dag, mere end 150 år senere, er der stadig fuld damp på Hjejlen, der hvert år sejler tusindvis af gæster fra Silkeborg til Himmelbjerget.

Hjejlen er meget populær, så det er en god idé at tjekke sejltider og booke billetten på forhånd på Hjejleselskabets hjemmeside. Her kan I også få et overblik over hvor det er muligt at parkere bilen mens I er på sejlads.
Book din næste ferie midt i naturen
Land og region
Vælg opholdstype
Ankomstdato
Vælg ankomstdato