Livø – Limfjordens perle

Naturperlen Livø er placeret i Limfjorden og adgangen til øen sker med personfærgen fra Rønbjerg Havn, der ligger til kaj lige ved siden af Landal Rønbjerg. Oversigter over sejltider og priser findes i receptionen på Landal Rønbjerg.

Selvom Livø med sine 320 hektar ikke hører til blandt de største,

Book nu

    rummer øen alligevel en imponerende historie og en storslået natur.

    Byens mødested er kroen, hvor Kjøgemesteren og Oldfruen byder velkommen og serverer hjemmelavede og hjemmebryggede specialiteter. I har også mulighed for at besøge øens økologiske landbrug, som leverer de fleste af råvarerne.

Historien om Livets Ø

På guidede ture kan I lære mere om Livø´s historie op gennem tiden, som rummer mange spændende fortællinger.

Livø har været beboet helt tilbage i stenalderen og fra denne periode er der fundet resterne af en boplads.

I nyere tid, nærmere bestemt omkring år 1911 blev øen brugt til at huse udviklingshæmmede og kriminelle mænd. Dengang boede der op mod 200 personer på øen – og de hvide huse med de røde tage stammer fra denne periode.

Sightseeing i naturen

Naturen på øen er varieret og rummer spor fra istiden, stenalderen og helt frem til nutiden. Ege-Hasselskoven, der mest af alt minder om en urskov, har træer der er op mod 300 år gamle. Kravler man igennem det hullede egetræ, Hultræet, siger legenden at man kan forebygge - og endda blive kureret for – sygdomme.

I Naturstyrelsens brochure, er der afmærkede vandreruter med korte beskrivelser af de seværdigheder, der findes i naturen.

Skattejagt for hele familien

Geocatching er en morderne form for skattejagt, hvor I via en app modtager koordinater som leder jer på sporet af skatten. Det er en sjov og underholdende måde at komme rundt i naturen, for hele familien. Hvem finder først den skjulte skat?

Den bilfrie Ø

Hele Livø, med undtagelse af Livø by, har været fredet siden 1977 for at bevare landskab og natur.

Af samme årsag er det ikke tilladt at medbringe sin hund, når man besøger øen. Ligesom al rygning udenfor selve byen er forbudt. Det er heller ikke muligt at medbringe køretøjer men det er ikke et problem, da afstandene mellem de forskellige seværdigheder ikke er længere end man sagtens kan gå.

Det betyder også at der hersker en særlig fred og ro – eller som de selv siger på Livø – Her kommer man i Livø-mode.
Book din næste ferie midt i naturen
Land og region
Vælg opholdstype
Ankomstdato
Vælg ankomstdato