Oplev Danmarks Verdensarv

Landal Seawest ligger i den skønne og uberørte natur ved Vesterhavet. Det er et perfekt sted at holde ferie, hvis I er til frisk havluft og unikke oplevelser i naturen.

Book nu

    Gå på opdagelse i Danmarks Nationalpark Vadehavet som byder på et unikt dyreliv og fantastiske naturoplevelser.

Ferie ved Vadehavet

Naturens glæder er gratis og varierer året rundt, der er altid noget nyt og spændende at opleve. Dette er især tilfældet i Nationalpark Vadehavet som ligger lidt syd for Landal Seawest.

To gange om dagen forandres Vadehavet markant, på fascinerende vis, på grund af tidevandet – faktisk er det et af verdens største vadehavsområder og en del af UNESCO’s verdensarvsliste.
Foto Tandrup Naturfilm

Sælsafari med skib

Når træskibet Roma Paluka stævner ud fra Rømø venter der jer en uforglemmelig dag med muligheden for at se både sæler og marsvin. På turen ud til sælerne fiskes der med mini-trawl efter krabber, rejer, østers, søstjerner og småfisk.

Skibet kommer helt tæt på de spættede sæler, uden af forstyrre dem når de ligger og soler sig på sandbankerne.

Sejlturen er en skøn oplevelse for hele familien, hvor I kan nyde Nationalpark Vadehavet fra vandet og blive klogere på det mangfoldige dyreliv i et af verdens vigtigste tidevandsområder.

Den guidede tur arrangeres af Sort Safari – praktiske informationer finder I på deres hjemmeside.
Foto Tandrup Naturfilm, Nationalpark Vadehavet

Bunkerrundvisning

På Rømø blev der i løbet af Anden Verdenskrig opført omkring 50 bunkere og mindst 8 forskellige radarmaster. Rømø var en vigtig del af tyskernes forsvar da de mange radarmaster blev brugt til at overvåge lufttrafikken.

I Tvismark ligger resterne af en radarstilling fra Anden Verdenskrig. På rundturen besøges en række af de gamle bunkere, hvoraf nogle af bunkerene er kun tilgængelige via rør og stiger. Guiden fortæller i løbet af turen historier om livet på Rømø under besættelsen.
Foto Niclas Jessen, VisitDenmark

Vadehavsekspedition i børnehøjde

Tag med på en spændende tur ud på havets bund og se hvad der gemmer sig i sandet. Når der, to gange i døgnet, er lavvande i Vadehavet er det muligt at gå på opdagelse i Vadefladen. Så kan I opleve livet under havoverfladen og finde smukke muslingeskaller og sten.

Det er en guidet tur, der arrangeres af Tønninggårds Naturcenter i sommermånederne. Du kan finde flere informationer om arrangementet her.

Havørnen og Odderens rige – Filsø

Filsø er med et areal på 2.300 ha Danmarks 6. største sø og Jyllands 2. største sø. Søen er genskabt i 2010, efter området i mange hundrede år var udlagt til landbrugsjord. Naturpark Filsø har skabt rammerne til flere fuglearter og dyrearters tilbagevenden. Derfor er det i dag muligt at se odderene boltre sig i søen og havørnene flyve ind over søen til deres rede.

I fugletårnene der er placeret rundt om søen, findes der plancher der beskriver de mange fuglearter i området, ligesom der er kikkerter så I kan opleve fuglelivet helt tæt på.

Der er naturstier rundt på vestsiden af søen og der er flere parkeringspladser i området, så det er let at komme dertil. Fra p-pladsen ved Nørre Enge er der let adgang til fugletårnet ved Petersholm for kørestolsbrugere.

dette kort kan du se en oversigt over parkeringsmulighederne og placeringen af fugletårnene.
Foto Tandrup Naturfilm, Nationalpark Vadehavet

Skallingen og Langli

Naturen på Skallingen er rå og uspoleret – her er det vejr og vind der bestemmer udviklingen. Området er et sandt mekka af både ynglefugle og trækfugle, så der er altid noget at opleve. Skallingen er også et yndet opholdssted for de spættede sæler. Her kan de ofte ses i et større antal, når de tager en pause fra fiskeriet og ligger og soler sig på stranden.

Der er parkeringspladser tæt på stranden, så det er et oplagt udflugtsmål for hele familien – men husk at hunde ikke har adgang til Skallingen heller ikke selvom de er i snor. Dette er af hensyn til de mange ynglefugle.
Foto Lars Gejl, Nationalpark Vadehavet

Et af de mest spektakulære naturfænomener der kan opleves i Nationalpark Vadehavet er Sort Sol. Hvert forår og efterår samles tusindvis af stære i enorme flokke i rørskovene, hvor de overnatter. Inden de går til ro flyver de i formationer, der hele tiden skifter retning, og på grund af det enorme antal fugle kan de store flokke nærmest skygge for solen – deraf navnet Sort Sol. Stærene samles i flokke for at beskytte sig mod rovfugle såsom spurvehøg, dværgfalk og duehøg. De mange hurtige bevægelser og skiftende retninger samt det store antal af fugle i flokken, forvirrer de angrebslystne rovfugle.

Det er muligt at booke en guidet tur med én af Nationalparkens dygtige turarrangører, hvor I kommer helt tæt på fænomenet Sort Sol.
Foto Ulrik Pedersen

Overnatning tæt på Naturpark Vadehavet

Hvis I ønsker at få mest muligt ud af jeres ferie ved Vadehavet og gerne vil have muligheden for at tage på flere dagsture, er det en fordel at have overnatning i området på plads.

Ferieboligerne på Landal Seawest er naturskønt placerede og giver nærmest en fornemmelse af at overnatte midt i naturen. Der er ikke langt til de mange oplevelser i Nationalpark Vadehavet uanset om det er de kulturelle, de historiske eller de naturskønne.
Book din næste ferie midt i naturen
Land og region
Vælg opholdstype
Ankomstdato
Vælg ankomstdato