Naturpark Mols Bjerge og Kalø Slotsruin

Området omkring Landal Ebeltoft byder på et væld af attraktioner og oplevelser i naturen for hele familien.

Nationalpark Mols Bjerge tilbyder flere forskellige guidede ture med spændende historiske fortællinger og viden om landskabet, planterne og dyrene.

Book nu

  Dette er blot et lille udpluk af alt det I kan opleve i området:
  • Sælsafari
  • Vandreture i Mols Bjerge
  • Cykelture i Mols Bjerge
  • Søndagstur med Lamaer
  • Kalø Slots Ruin
  • Egedal Hundeskov

Kalø Slotsruin – en rejse tilbage i tiden

Tag afsted på en spændende rejse 700 år tilbage i tiden, når I besøger Kalø Slotsruin. Turen ud til Kalø er en flot og historisk oplevelse på Danmarks ældste dæmningsvej.

Kalø Slot blev opført i år 1313 af Kong Erik Menved og var dengang et imponerende syn. Med sin placering på toppen af bakken, var slottet nærmest uindtageligt.

I dag er der kun ruiner tilbage men alligevel fornemmer man, hvor imponerende et bygningsværk det har været.
Foto Visit Djursland

Naturen omkring Kalø Slotsruin er mangfoldig og rig på især fugleliv. På markerne langs dæmningsvejen, græsser køerne fredeligt og er med til at bevare naturen.

I sommerferie månederne står der guider klar på parkeringspladsen ved starten af dæmningsvejen. Det er gratis at tage med på en guidet tur, hvor der bliver fortalt om Kalø´s lange historie.

Parkeringspladsen ligger på Molsvej 31, 8410 Rønde.
Foto Visit Djursland

Mols Bjerge vandreruter

Mols Bjerge stien

Mols Bjerge stien er i sin fulde længde 60 km lang men er inddelt i 3 dagsetaper af hver 20 km. Ruterne er markeret med hvid skrift på grønne skilte på egetræspæle i landskabet på de tre etaper; Kalø-etapen, Bjergetapen og Ebeltoft-etapen.

Se kort over Mols Bjerge stien og læs mere om de tre etaper her.
Foto Visit Djursland

De korte ruter

Over 25 kortere ruter bringer dig rundt i landskabet og sikrer, at du kommer gennem interessante områder - og tilbage til udgangspunktet, hvor der er en p-plads. Ruterne er markerede med gule pletter og kan kombineres til længere ruter.

Ruterne er placeret i Mols Bjerge, i skovene omkring Kalø Slotsruin, omkring den fuglerige Stubbe Sø, ved landsbyen Dråby og ved sø købstaden Ebeltoft.

Få flere informationer om ruterne på hjemmesiden eller ved at følge dette link. Det er også muligt at få informationerne via en app – læs mere om appen her.
Foto Visit Djursland

De bynære ruter

I byerne Knebel og Ebeltoft finder I Kløverstierne. Kløverstierne består af fire ruter, der alle udgår fra en centralt placeret kløversti-pæl i byen. Herfra udgår fire ruter af forskellig længde.

Rutekort med beskrivelser om anekdoter og lokalhistorie findes ved udgangspunktet. I kan også downloade brochurerne her: Foto Visit Djursland

På cykeltur i Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge egner sig fortrinligt til cykelture. Der er et stort net af cykelruter på kryds og tværs af nationalparken, som giver mulighed for at opleve både det bakkede landskab og den smukke kystlinje.

I midten af Mols Bjerge findes det mest bakkede terræn med de højeste punker, Agri Bavnehøj og Trehøje. Er I til mountainbike, findes én af Danmarks mest udfordrende mountainbikebaner tæt på Ebeltoft.

Langs kysten er der god mulighed for at holde en afkølende badepause, ligesom der flere steder på ruterne er opsat bord og bænkesæt, hvor madpakken kan nydes i fred og ro.

Hos Ebeltoft/Mols Turistinformation er det muligt at købe cykelkort med rutebeskrivelser over hele området.

Har I ikke selv medbragt cykler, er det muligt at leje cykler og el-cykler via receptionen på Landal Ebeltoft.
Foto Visit Djursland

Sælsafari med Veteranskibet Skødshoved

Tag med på tur ud gennem Kalø Vig på Danmarks sidste paketskib Skødshoved. Veteranskibet sejlede i 1900 tallet post, gods og passagerer mellem Ebeltoft og Aarhus.

I dag er det en del af Fregatten Jyllands aktiviteter – og når du booker en tur med Skødshoved, er entréen til Fregatten Jylland med i prisen.

På turen gennem Kalø Vig passeres Stenrønnen, hvor de spættede sæler ofte holder til. På Rønnen ses også den største sten i Nationalpark Mols Bjerge, kaldet Rønstenen.

Veteranskibet Skødshoved sejler også forbi Kalø Slotsruin, som tager sig imponerende ud fra søsiden.

Mødested: Nappedam lystbådehavn, Molsvej 33, 8410 Rønde
Foto Tandrup Naturfilm

Hold ferie ved vandet- i Nationalpark Mols Bjerge

Landal Ebeltoft er en maritim oplevelse midt i den historiske natur ved Nationalpark Mols Bjerge. Ferieboligerne er smukt beliggende ud til vandet og her er der rig mulighed for at gå på opdagelse langs strandende på Østkysten, i det kuperede terræn i Mols Bjerge og i de smukke brostensbelagte gader i Ebeltoft by.

Book en feriebolig og gå på opdagelse i Ebeltofts smukke natur eller besøg én af de mange spændende attraktioner på Djursland.

For yderligere inspiration anbefaler vi hjemmesiderne:
Book din næste ferie midt i naturen
Land og region
Vælg opholdstype
Ankomstdato
Vælg ankomstdato