Skjulte attraktioner i Danmark

Brug efterårsferien til at besøge og udforske nogle af de "skjulte skatte" rundt omkring i Danmark.  Mange af de knap så kendte attraktioner og udflugtsmål, er bestemt også et besøg værd og flere af dem er oven i købet gratis! Klæd jer godt på, tag hinanden i hånden og gå på eventyr i området omkring jeres feriepark. De "skjulte skatte" findes overalt!

Top foto: Jesper Rain

Forsvundet i 85 år
Den Genfundne Bro blev bygget som en del af jernbanen mellem Horsens og Bryrup, og turen blev kendt som 'Danmarks smukkeste jernbane'. Den flotte natur gjorde jernbanen til et tilløbsstykke sammen med restauranten på Vrads Station, som stadig er åben i dag. Broen blev bygget i 1899 men blev tildækket i 1929 og først genfundet igen 85 år senere i 2014. Fra den smukt restaurerede bro er der en fantastisk udsigt over Gudenåen.

Foto: VisitDenmark

Danmarks naturligt højeste punkt
Møllehøj er med sine 170,86 meter Danmarks naturligt højeste punkt. Som navnet antyder, har der i gamle dage ligget en mølle på toppen af højen men i dag er der kun en møllesten tilbage som markerer højens top. Møllehøj ligger i Ejer Bjerge tæt på Skanderborg og i samme område om Ejer Bavnehøj. Så I kan besøge flere høje punkter på jeres vandretur i den smukke efterårsklædte natur.

Foto: Per Bille, VisitAarhus

Danmarks mindste skov
Nøffelskoven er Danmarks mindste skovareal – men selv om skoven er lille, er den bestemt ikke kedelig. Rundt omkring i skoven står der de fineste træfigurer og her er også både bålplads, madpakkehus og shelter. Nøffelskoven ligger i Sønderborg og egner sig fint til en dagstur med picnickurv.

Foto: VisitSønderborg

360 graders udsigt
Få en unik oplevelse og et fantastisk 360 graders vue udover det smukke marsk landskab fra toppen af Marsk Tower. Turen til toppen foregår ad 146 snoede trappetrin som fører til en platform, der befinder sig 36 meter over havets overflade. Marsk Tower er en arkitektonisk perle som både er smuk at se på og samtidigt giver de besøgende et unikt indblik i livet i marsken, set fra oven.
Marsk Tower er en del af Marsk Camp, der ligger i Skærbæk i Sønderjylland.

Foto: Mette Berg

Klosterlivet i Middelalderen
Få et spændende indblik i munkenes liv på Øm Kloster som i dag er Danmarks bedst belyste middelalder kloster. Udover den store udgravning af klosterruinerne, er der også Danmarks ældste klosterhave grundlagt i 1926. I haven findes 80 forskellige lægeplanter, der alle hørte hjemme i en dansk middelalderlig klosterhave. Ruinerne af klosteret ligger smukt placeret i Søhøjlandet i Østjylland.

Foto: VisitSkanderborg

Gravmonumenter fra stenalderen
Et besøg ved Stendysserne ved Tustrup, er en rejse langt tilbage i tiden - helt tilbage til stenalderen. Stendysserne ved Tulstrup er et fredet areal med rekonstruerede dyssekamre, jættestue og kulthus fra stenalderens første bondekultur - den såkaldte Tragtbægerkultur. På gravpladsen ligger der, med kun ca. 100 m. indbyrdes afstand, 2 stendysser og en af Danmarks største jættestuer omkring et centralanlæg - det såkaldte kulthus. Det er imponerende at se de mange tons tunge sten, der er blevet brugt til at bygge med for så mange tusind år siden. Stendysserne ligger ca 1,4 km syd for Tustrup på Norddjursland.

Foto: Søren Harbo, Destination Djursland

Et museum om hekseforfølgelser
Museet fortæller den uhyggelige historie om heksefrygten, som for alvor ramte Danmark og Europa i 15- og 1600-tallet. Den førte til hekseprocesserne, der fik grusomme konsekvenser. 

Danmarks mest berømte hekse sag mod Maren Spliids udspillede sig i Ribes gader og endte med at Maren blev brændt på bålet i 1641.

Foto: Destination Vadehavskysten

Dorf Møllegård

Gys - Væsner i mørket
GYS – væsner i mørket er en udstillingsoplevelse i absolut særklasse. Publikum sættes 200 år tilbage i tiden til dengang, hvor monstre og magi ikke bare var fantasi og eventyr. Gå på opdagelse i folkesagnenes verden og mød nogle af de mystiske fantasivæsner, som skræmte vores forfædre fra vid og sans. Udstyret med en fakkel skal I famle jer vej igennem en række mørke rum.
Foto: Jaco Papsø

Som taget ud af et eventyr
Var det noget med en tur rundt på en ægte middelalderborg med voldgrave, borgtårne, riddersal og kirkerum? Spøttrup Borg er fra 1500-tallet og er i dag Danmarks bedst bevarede middelalderborg. I en del af den store flotte park findes en urtehave med lægeurter som blev anvendt i den medicinske behandling i middelalderen.
For de modige, er der i efterårsferien  (fredag og lørdag) gru og uhygge, når der afholdes Halloween på borgen.

Foto: Bent Olsen
Find flere af efterårets skjulte skatte
Når temperaturen daler og dagene bliver kortere, så klæder naturen sig i de smukkeste efterårsfarver og dyrene forbereder sig på vinteren. Kronhjortene er i brunst, stærene samles i tusindvis og laver formationsshow på himmelen alt imens svampe og bær modnes, så vi kan samle forråd til de kolde dage.

Der er med andre ord masser at se og opleve i naturen også om efteråret. Det kræver bare lidt varmere påklædning og så er I klar til at finde de skjulte skatte i den fantastiske efterårs natur.


Alle vores ferieparker i Danmark

Vælg selv om du vil være nær strand, vand, kyst eller skov. Landal tilbyder det hele med vores 7 skønne parker i Danmark. Du kan finde mere information om de enkelte parker herunder.

Book din ferie midt i naturen
Land og region
Vælg opholdstype
Ankomstdato
Vælg ankomstdato