Skjulte skatte i Danmark

Når dagene bliver korte og temperaturen falder, kan det hele indimellem godt føles lidt gråt i gråt. Så er det ekstra vigtigt at komme ud i lyset og luften, så de mentale batterier kan blive ladet op. Tag varmt tøj på og drag ud i vinterlandet på jagt efter de skjulte skatte. De findes over alt i Danmark, så der er helt sikkert også noget at opleve i nærheden af jeres feriebolig hos Landal.
På med vanterne og af sted!

Meget mere jul

Hører I også til dem, der næsten ikke kan få nok af julehygge og julestemning? Alle de smukke lys, pynt i vinduerne og på juletræerne, den varme kakao eller gløgg, julesmåkagerne - alt det er med til at få os igennem de korte og mørke dage i november og december. Derfor skal vi også have så meget som muligt af julens magi inden det er slut. 
Vi har valgt, på denne side, at fokusere på de lidt mindre kendte julemarkeder, så I får mulighed for at opleve nogle af de "skjulte juleskatte", der findes rundt om i landet.

Hvis det ikke er nok, så brug linket herunder. Her er der lidt ekstra juleguf, tæt på vores danske parker. Find et julemarked tæt på jer og nyd julens varme med dem I holder af.
Julehygge i nærheden af parkerne

Julemarkeder i Nordjylland

Mere end 2 millioner julelys!
Glæd Jer til endnu en eventyrlig og magisk jul med julelys- og lydshow i Skulpturparken, hvor parkens bygninger, træer og haver er pyntet i et strålehav af tusindvis af lysdekorationer og mere end 2 million julelys. I kan også gå på opdagelse mellem et stort krybbespil, julemand i kanen, Europas længste lysende juletunnel, en kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, smukke guldkareter, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med røde julehjerter og meget, meget mere.

Blokhus Skulpturpark er helt sikkert et besøg værd når I holder ferie i Nordjylland hos Landal Fyrklit eller Landal Grønhøj Strand.

Se Julemandens værksted fra "Ludvig & Julemanden"
Kom i julestemning, når dørene åbnes for de smukt pyntede private stuer samt Kongesalen på Børglum Kloster. Fire weekender i november og december invitere Børglum Kloster på julemarked, hvor der er rig mulighed for at finde de sidste julegaver blandt de mange boder med alt fra keramik til delikatesser. I Klostergaarden sørger et nisseband for den rette julestemning når de spiller julemusik.
De fleste børn og voksne kender julekalenderen "Ludvig og Julemanden" som er optaget på Børglum Kloster. Her kan I se rekvisitterne samt besøge Julemandens værksted og Julemandens stue.
Tag et smut forbi, når I holder ferie på Landal Fyrklit eller Landal Grønhøj Strand.

Jul i den Gamle Badeby
Julehygge, godter, og bjælleklang. Oplev stemningen til Jul I Den Gamle Badeby når Torvet fyldes med boder, dyrebesøg, godter og julemandens værksted. Nyd smagsprøver på nogle af de mange fristelser, som kan tages med hjem og forsøde julen.

Jul i Østjylland

Bæredygtig jul
I år har du mulighed for at komme ud på gården i adventsweekenderne, og købe dit grønne juletræ, i en tæt stemning af hjemmelavet gløgg, æbleskiver, markedsboder og masser af lys - alt sammen med bæredygtighed og kvalitet for øje. Du har også mulighed for at købe et økologisk potte-juletræ, som du kan plante igen, når I er færdige med at danse.

Juleboderne kommer til enten at være genbrug eller gå til et godt formål, eks. Kræftens Bekæmpelse m.fl. Alle boderne og juletræssælgerne og juletræssorterne vil blive introduceret op til at julemarked åbner - så hold dig opdateret via Facebook begivenheden eller på GrimFest Instagram.

Køb julepynt og find jeres juletræ på samme tid.
Det er på grænsen mellem at være et julemarked og juletræsplantage. Men dét der gør Topkær så speciel er den hyggelige julestue, der byder på julelys, stjernelamper, bolsjer, julemænd, nisser og julekugler. Efter et besøg i julestuen kan I gå en tur i den hyggelige plantage og måske finder I jeres juletræ? Efter en tur rundt i plantagen, kan I slutte besøget i Laden, der byder på varm kakao og æbleskiver.

Foto: Topkaer.dk

Julelys og julekugler
Torrild julemarked har alt hvad et julehjerte kan begære; 250.000 pærer til at oplyse det gamle mejeri, verdens højeste julemand på 12 meter og så har de en snekanon ved indgangen, som sørger for hvid jul hver weekend. Lørdag og søndag kan man få lavet en julekugle med sit navn på.

Foto: Pynttiljul.dk

Julehygge på Djursland

Jul på landet gennem 300 år
På Det Grønne Museum midt på Djursland, kan du i år opleve Jul på Landet - og se, hvordan julepynt og traditioner har ændret sig gennem 300 år. Der er julede fortællinger, pynt, lys og en lille smule magi på Det Grønne Museum denne jul. Hver dag i december kan du tage på en alletiders digital juletur, hvor du gennem syv stop - både inde og ude - kan opleve 300 års jul. Opdag hvordan julemaden, julepynten, overtroen og mange andre juleting har udviklet sig, og hvordan det er blevet, som det er i dag. I adventsweekenderne er der sjove aktiviteter for børn. Lav for eksempel gammeldags julegaver som stylter og påklædningsdukker eller smag de lækre brunkager. Den 28. - 29. november stiller Torvelauget også boder op, hvor du kan købe smukt kunsthåndværk.

Foto: Det Grønne Museum

Pyrus for ever
Museet har været så heldig at låne de originale kostumer og en hel del rekvisitter fra den ikoniske julekalender. Når Museum Østjylland med ”ramasjang og tju-bang i den” lader hele moletjavsen flytte ind i juleudstillingen, bliver det – udover med kostumer og rekvisitter – også med finurlige fortællinger og sjove familie aktiviteter. Der er gratis adgang til udstillingen og alle er velkomne. Pyrus Forever kan ses frem til den 3. januar 2022 på Museum Østjylland i Grenaa.

Helt sikkert et besøg værd, når I holder ferie på Landal Ebeltoft.

Foto: Søren Hartvig, TV2

Kom i eksotisk julestemning blandt de vilde dyr
Der er juleboder på Central Station, hvor du kan finde julelækkerier, flot kunsthåndværk, trævarer, skind og uld, smykker og meget mere. Find den helt perfekte julegave! Du kan også møde julemanden, som måske har lidt julegodter med? Damptoget Black Beauty kører juleture ud på den amerikanske prærie. Bjørnene er gået i hi for vinteren, men elge og bison er stadig på prærien, og de arktiske ulve er helt klart i deres es, når sneen forhåbentlig lægger sig over landskabet i december.

Foto: Reepark.dk

Julestemning på Fyn

Tradition og fornyelse i juleudsmykning
Besøg Humlemagasinets flotte juleudstilling, hvor tradition og fornyelse går hånd i hånd. Se de smukt pyntede juletræer og de juleudsmykkede borde med stel fra Humlemagasinets store samling. Hvert år udstilles nye stel fra samlingen, så der er altid noget nyt at opleve. Både juletræer og borddækning byder på traditionelle udsmykninger men der vises også bud på de nye trends. Så her er der god mulighed for at blive inspireret til jeres egen juleudsmykning der hjemme.

Foto: Humlemagasinet

Jul på Kathrinelyst

Jul i Laden
Der er skruet op for hyggen, når der afholdes julemarked i Laden på Kathrinelyst. Her er julepynt, kreative gaveidéer, smukt håndværk og selvfølgelig også lidt lækkert at smage på.
Få gode råd og idéer til julefrokosten, fra Skrillinge Strand Fisk som blandt andet har lækre røgvarer af fisk med.

Et hyggeligt julemarked for hele familien tæt på Landal Middelfart.

Middelfart Museum

Oplev en ægte Peberkageby
En sjov og anderledes juleudstilling venter jer, når I besøger Middelfart Museum. Middelfart Peberkageby er nemlig skabt af de fineste peberkagehuse, bagt af børn og voksne fra Middelfart og omegn. Hvert år skabes der en ny og flot by med både fantasihuse og modeller af eksisterende bygninger i Middelfart. Den første Peberkageby åbnede i 2011, og byen har siden vokset sig større og flottere for hvert år. I år fejrer Peberkagebyen 10 års jubilæum, så mon ikke der bliver bagt ekstra mange flotte peberkagehuse? Som besøgende har I mulighed for at smage en kage, løse spændende opgaver og stemme på dine favoritter.

Kom i julestemning i Vestjylland

Jul hos en ægte fårehyrde
Lystbækgård inviterer til grønt julemarked. Der vil være mange dygtige udstillere med forskellige hjemmelavede produkter. Et varieret tilbud fra håndarbejdsprodukter, fødevarer, til kødprodukter fra gårdens produktion. Samtidigt kan I opleve en ægte fårehyrde i arbejde med hyrdehunde og lære meget mere om får, Lystbækgaard er nemlig omdannet til et besøgscenter for uld, får og gamle hedehåndværk.

Foto: Lystbaekgaard.dk

Julestemning med musik og nisserier
Kom i julestemning på Torvet i Ringkøbing hele december, hvor vi har hygget op til jul med juleudsmykning og et stort julemarked. Hele Torvet i Ringkøbing er lavet om til et stort julemarked. Her sælges der bl.a. juletræssalg, kunsthåndværk, blomster, slik- og julegodter, lokale specialiteter og julepynt. Der er også tombola, julemusik, julemanden kigger forbi med godter til børn og nissespil på scenen.

Foto: visitringkoebing.dk

Den hyggeligste juletradition igennem 40 år
På Krusmølle er der jul så langt øjet rækker. På 2000 m2 sælges frække nisser, fromme engle, glaskugler i forvandlingsfarver og juleeffekter, som man ikke har fantasi til at forestille sig. I løbet af november og december er det muligt at besøge juleudstillingen på Krusmølle. Blandt de besøgende er arrangementet blevet lidt af et tilløbsstykke og mange vender tilbage år efter år. Både i butikken og caféen er produktionen slået over på julehygge, og man bliver bestemt ikke skuffet, hvis man kører langt efter juleoplevelse for hele familien i det sønderjyske.

Foto: Ansager Info
Book din ferie midt i naturen
Land og region
Vælg opholdstype
Ankomstdato
Vælg ankomstdato