Blomsterfrø
Skab din egen vilde have med blomsterfrø fra naturens vilde blomster
Oplev den smukke danske natur

Røllike
Røllike er en 20-60 cm høj flerårig urt med fine kridhvide blomster. Tidligere var rølliken ofte anvendt medicinsk, da den har en febernedsættende effekt. I dag bruges den dog mest i te eller som ingrediens i hjemmelavet snaps. Bladene indeholder mængder af æteriske olier, som lugter ganske kraftigt, og som kan afskrække mange insekter. Røllike blomstrer fra juni til september og kan sankes fra midten af august.

Vild gulerod
Vild gulerod er en 2-årig urt som kan blive op til 80 cm høj og er almindelig i det meste af landet. Vild gulerod er spiselig og kan nemt genkendes, da planten dufter af gulerod, hvis man gnider bladene. Den er dog mere bitter i smagen og smager derfor bedst i en suppe fremfor i en salat. Vild gulerod blomstrer fra juli til september og frøene kan sankes fra midten af august.

Torskemund
Torskemund er en 20-50 cm høj urt. I Danmark findes torskemund på solbeskinnede skråninger, langs grøftekanter og nær stranden. Den trives bedst i let sandjord i fuld sol og er én af de vilde blomsterarter, der egner sig bedst til at bo i haven. Står den uberørt vil den hurtigt brede sig via selvsåning. Torskemund blomstrer helt ind i september, så de modne frø kan, afhængig af vejret, sankes fra midt september.
{{#items}}
{{/items}}
{{#label}}
{{label}}
{{/label}}
{{#subTitle}}
{{{subTitle}}}
{{/subTitle}}{{{title}}}
{{{text}}}
{{#link}} {{/link}}
Aftenpragtstjerne
Aftenpragtstjerne, er en én- eller flerårig, 20-50 centimeter høj plante i limurt-slægten. I Danmark er aftenpragtstjerne ret almindelig på strandvolde, affaldspladser, i markskel og langs veje. Nektaren og duften fra blomsten øges sent om aftenen og måske derfor bestøves aftenpragtstjerne meget passende også af natsværmere. Den blomstrer mellem juni og september og frøene kan sankes fra august.

Blåhat
Blåhat er en 30-80 cm høj flerårig urt. Blåhat er en pollenkilde for både bier og sommerfugle. Faktisk findes der en biart, der udelukkende søger pollen fra blåhatten, nemlig Blåhatjordbien, som kun kan leve i områder med blåhat. Blåhat kan også tiltrække nogle af de mere usædvanlige sommerfuglearter til din vilde have. Blåhat blomstrer fra juni til august - og gerne et godt stykke ind i efteråret.

Kællingetand
Kællingetand er en 10-30 cm høj flerårig, urteagtig plante. Det specielle, gamle navn kan muligvis henføres til de gule blomsters lighed med skæve, deforme tænder. Har man et stort solbeskinnet hjørne i haven, hvor kællingetand kan få lov at udvikle sig, er der store chancer for, at man kan få de smukke blåfugle sommerfugle som faste beboere i haven. Den blomstrer fra juni til september og kan sankes fra midten af august.
{{#items}}
{{/items}}
{{#label}}
{{label}}
{{/label}}
{{#subTitle}}
{{{subTitle}}}
{{/subTitle}}{{{title}}}
{{{text}}}
{{#link}} {{/link}}
Mjødurt
Mjødurtens blomster dufter sødmefuldt og tiltrækker bier, biller og sommerfugle. Blomsterne af mjødurt anvendes som smagsgiver til mjød. Planten har febernedsættende og vanddrivende virkning. Særligt blomsterne indeholder salicylatforbindelser og må ikke anvendes ved overfølsomhed overfor aspirin. Den kraftige duft kommer fra æteriske olier og fornemmes især hvis blomsterne klemmes mellem fingrene. Mjødurten blomstrer fra juni til august.

Rejnfan
Rejnfan - den let giftige blomst som også går under navnet guldknap eller knapblomst. Blomsten har mange anvendelsesmuligheder og skulle eftersigende være et godt naturligt utøjsbekæmpelsesmiddel, som kan bruges i hønsehold. Hæng en buket tørret rejnfan op i hønsehuset og den holder blodmider, lopper, lus og fluer væk. Som krydderurt har den førhen været brugt til smertelindring, men i dag bruges rejnfan mest til at lave snaps eller til at indfarve garn. Den blomstre fra juni til september.

Valmue
Der finde fire forskellige varianter af valmuen - men den vi kender bedst er nok den smukke røde valmue, som vi så ofte ser i vejkanten langs markerne. Valmuen blomstrer i juni til august. Du kan sagtens selv høste birkes frø af de modne kapsler i august. De friske frø smager let nøddeagtigt og kan bl.a. tilsættes i dressinger m.m. Valmuen er selvsående og vil derfor naturligt brede sig i blomsterbedet fra år til år.
{{#items}}
{{/items}}
{{#label}}
{{label}}
{{/label}}
{{#subTitle}}
{{{subTitle}}}
{{/subTitle}}{{{title}}}
{{{text}}}
{{#link}} {{/link}}Andre oplevelser under din ferie
Book ferien nu

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende
Hvem siger, at ukrudt ikke kan pynte og være smukt? Ude i naturen findes utroligt mange smukke, vilde blomster, som er kategoriseret som ukrudt, men sagtens kan pynte i din egen have. Hvis du drømmer om en lidt mere vild have, så kan det være en idé at sanke blomsterfrø fra de vilde blomster i naturen. Vi har samlet nogle forslag til vilde blomster, I kan sanke blomsterfrø fra, bl.a. når I er på ferie på én af Landal danske ferieparker.