Vandreture i Jylland

Danmarks landskab har en masse at byde på. Pak madpakken, hop i vandreskoene og gå på opdagelse i Jyllands smukke natur. Naturen er karakteriseret ved dens unikke kontraster - I kan tage på tur ud til kysten, havet, skoven eller heden.

Der er en masse muligheder, så vi har samlet et lille overblik af ruter til dig nedenfor!

Nordjylland

Opdag handelsruterne på tværs af Jylland. Gå langs Hærvejen, en 500 km lang rute gennem varieret natur. Hærvejen forbinder den tyske 'Ochsenweg' med 'Skt. Olavsleden' i Sverige og Norge. Oplev dansk historie og gå forbi historiske punkter.

Vandreture i Nordjylland

Foretrækker du noget mindre aktivt? Tag på opdagelse langs de mange vandreruter i Nordjylland. For eksempel, er Grenenspor i Skagen den perfekte rute for mennesker med fysiske handicap og familier med barnevogne.

Eller tag Sæbygård skoverute, en idylisk rute gennem strandskov med snoede vandløb, 85 meter over havoverfladen. De to nationaleruter - Nordsøstien og Hærvejen, er helt sikkert besværet værd!

Vestjylland

I Naturpark Vesterhavet, kan du være din egen guide. Opdag naturen, og naturparkens kulturelle historie via den gratis app, 'Naturpark Vesterhavet' til din smartphone eller tablet. En gåtur i skoven kan hurtigt blive til en tur fra en flygtningelejr fra 1046. Uanset om du foretrækker en stille gåtur, eller en vandretur, så er der noget for alle.

Gå på havbunden i Vestjylland

Gå langs vestkysten af det nordlige Europa i Vadehavets national park. Ved lavvande kan du gå på store dele af havbunden, men sørg for at blive tæt ved kanten, så snart det skifter til højvande.

Dette er en obligatorisk tur for de som elsker at se på fugle, og vilde dyr. Nogle dele af området er endda på UNESCO's World Heritage Liste.

Midtjylland

Tag på vandretur på Jernhatten gennem en skov fuld af knudrede træer. Du kan beundre den smukke udsigt over havet, og se over til øen Hjelm. Det specielle klima med kun lidt regn og en masse solskin, har lavet et helt nyt míljø for planter og dyr. Du kan finde planter der normalt kun findes i Syd-øst Europa.