Skal I være kreative i forårets natur?

Foråret byder os til igen, at bruge flere timer udendørs. Vi har derfor samlet inspiration til forskellige kreative sysler som passer til denne tid på året. Her er noget til jer der er fingernemme, jer der godt kunne bruge en lille pose med superhelteenergi i lommen og jer der vil lave flotte boliger til havens fugl.

Book nu

Lav din egen undervandskikkert

Oplev livet under overfladen uden at få vådt hår. Lav din egen undervandskikkert! 

Du skal bruge:
- Plasticrør på ca. 30-40 cm (må ikke være gennemsigtigt). Det kan også være en spand, hvor en del af bunden skære af, eller et stykke nedløbsrør. 
- En frysepose
- Gaffa-tape

Fremgangsmåde:
Tag fryseposen, og læg den glat over den ene ende af plastickrøret. Tape posen fast med gaffa-tape. Bum! Så er den klar! Stik kikkerten i vandet, og opdag alt det sjove under overfladen.
Læs om vanddyr

Ideer til Bollos krea-kasse

Lav en løve

Find en passende sten og masser af mælkebøtteblomster. Klister øjnene fra krea-kassen på din sten, lim mælkebøtter rundt om stenen som manke og tegn eller klister en næste på stenen. Med et har du en glad forårs løve.

Lav et insekthotel

Find en konservesdåse og fyld den med bark, grene og hule stilke fra afblomstrede planter. Giv dåsen øjne, tænder, vinger, hale, prikker eller hvad du har lyst til og med et har du et flot insekt der kan give ly til masser af artsfæller.

Lav en sommerfugl

Klip pappet i facon som en sommerfugl og dekorer den med flotte blomster, blade, muslinger og hvad du ellers kan finde. Lim blomster m.m. på din sommerfugl i flotte mønstre. Giv til sidst din sommerfugl flotte følehorn enten af grene eller piberenser fra krea-kassen.

Lav Land Art på din vej

Spred glæde
Landart skaber både glæde til dem, der laver det og de personer, der efterfølgende kommer forbi og ser de flotte kunstværker. 
Læg sten, blade, blomster i flotte mønstre, stabel sten eller sæt pinde jorden på en række - her skal fantasien have frit løb. Du kan finde masser af inspiration på nettet ved at søge på Landart. 

Lav en magisk pose

Alle superhelte har brug for lidt ekstra magi i ny og næ. Saml derfor lige det, der kan give dig lidt magi. Det kan være en hulsten, rav, muslinger, flotte blade, edderkoppespind eller en musseknogle fra uglegylp. Klip et stykke stof i en cirkel med ca en diameter på 20 cm. Sy et stærkt bånd ca. 1 cm. fra kanten. Læg alle dine ting på midten af stoffet og stram forsigtigt båndet, så stoffet danner en lille pose. Put posen i lommen og husk dine superkræfter - de kan være god, hvis man falder i skolegården eller matematikken driller.

Blomsterkrukker

Køb hornvioler, stedmoderblomster og forskellige løg planter, som alle godt kan klare hvis der kommer nattefrost. Lad børnene plante dem i en krukke og pynt evt. med pilegrene med gæslinger på, som anvist på billedet. De næste mange uger kan I følge med i, hvordan planterne udvikler sig og nyde de smukke farver.

Byg fuglehuse

Fuglehuse kan bygges af mange forskellige ting bl.a. ved at udhule en birkestamme eller den mere klassisk af brædder. Hæng fugle huse op i haven og nyd at kunne følge med i fuglenes liv hen over forår, sommer og efterår. Hullet skal være 28 mm for de mindste mejser, 32-35 mm for musvitter og spurve og ca. 50 mm, hvis huset er til en stær. Læs mere her.

Tap birkesaft

Finde et birketræ og skære en gren over, der er 1,5 - 2 cm tyk og som sidder tæt på stammen. Stik grenens ende ned i en flaske. Bind flasken fast på grenen med f.eks. sejlgarn. Nu vil birkesaften piple ned i flasken. Saften skulle være rigtig sund. Hvis man vil, kan man koge saften ind, evt. over bål, til birkesirup, som smager dejlig sødt.

Gækkebreve

Find flotte blomster som eks. vintergækker og pres dem mellem køkkenrulle i en stor bog i nogle dage. Vi har lavet to skabeloner til gækkebreve. Hent enten den lette skabelon her eller den svære skabelon her. Når din blomst er tørret, du har klippet dit gækkebrev og skrevet en sjov lille remse, så er du klar til at sende eller aflevere dit gækkebrev, som bestemt vil vække meget glæde.

Lav sjove insekter

Gå en tur og saml sjove ting. Det kan enten være dåser og plastikflasker, du finder i vejkanten eller det kan være agern, kogler, propeller fra ahornen, grene med mos eller haslens blomster. Når du kommer hjem, skal fantasien og limpistolen i gang. Lim f.eks. propeller på en grankogle, så det ligner vinger og sæt to kapsler på som øjne. Med ét har du et sjovt insekt, du kan hænge op. Se flere sjove forslag her.
Book ferien nu
Land og region
Vælg opholdstype
Ankomstdato
Vælg ankomstdato