Oplev naturen fra hesteryg

Alle kan ride på en islandsk hest! I hvert tilfælde når det er en veltrænet turhest. Den islandske hest er kendt for sine behagelige gangarter og sin evne til at gå stabilt på al slags underlag, hvilket gør den perfekt til turridning. 

En tur på islandsk hest er en super sjov og hyggelig aktivitet for hele familien og de dygtige turguider hjælper med at finde en hest, der passer til netop dit niveau og temperament. Det giver en helt speciel følelse af at være ét med naturen, når man rider afsted gennem klitter, plantager, skove og langs stranden. Turene kan være af forskellige længder og kan være alt fra en stille og rolig skridttur til en skøn galop i strandkanten.

Turridning på islandske heste er en populær aktivitet og der findes mange ridecentre over hele landet, så uanset hvilken Landal feriepark I holder ferie på, er der ikke langt til en fantastisk naturoplevelse på hesteryg.


Turridning i Nordjylland

Svenstrup J.
Nordjysk Ridecenter startede i 1972, og var et af de første steder, drevet som rideskole udelukkende med islandske heste. Det er meget erfarne folk med en enorm viden, hvilket gør, at man som turrytter er i gode og sikre hænder. Heste tildeles efter niveau og erfaring, så alle får de bedste muligheder for at få mest muligt ud af turen. 

Hjørring
Skallerup Ridecenter tilbyder turridning på islandske heste for alle - hvad enten du er nybegynder, en let øvet eller øvet rytter. Der er et stort udvalg af rideture året rundt for både børn og voksne, og der rides i en smuk og varieret natur på ruter, der går gennem fredede indlandsklitter, skoven og til stranden. Desuden er der mulighed for ponytrækture for mindre børn i skoven og indlandsklitterne.

Hjørring
Saga Heste tilbyder guidede rideture i området omkring Nørlev Strand ved Vesterhavet året rundt. Saga Heste er beliggende midt i Skallerup Indlandsklitter og med klitterne og stranden tæt på er der rig mulighed for at opleve varieret og “uberørt” natur. Der er en voksen, erfaren guide med på alle ture.

Turridning i Midtjylland og på Fyn

Brædstrup
Ridestedet Fuglsang er beliggende centralt i Østjylland, 20 km fra Silkeborg, Skanderborg, Horsens og kun 30 minutters kørsel fra Århus.. Vi har ca. 30 heste, så vi kan finde en hest der passer til enhver. Vi går op i at ridning skal være en god oplevelse for såvel hest som rytter. Vi bruger hesten til at komme tættere på den smukke natur omkring os. Hvad enten du kommer for at få en hyggelig dag med familen - en naturoplevelse eller en fantastisk ridetur så er Fuglsang stedet for dig.

Herning
Stald Saga er beliggende i Midtjylland nærmere betegnet mellem Herning og Ikast. Stald Saga tilbyder turridning på luksus islandske heste.

Er det første gang du prøver at ride, anbefaler vi en skridt tur på 1 - 1 1/2 time. Er du rutineret rytter anbefaler vi, at du booker en tur på 1 1/2 - 2 timer.
Her rider vi i alle tempi. Turridningen foregår i Gudumkær Plantage, hvor der er mange skønne ridestier.

Faaborg
Oplev turridning gennem et af de smukkeste og mest varierede landskaber i den danske natur. Vi har gode islandske heste, som igennem mange år er udvalgt og trænet til at give enestående rideoplevelser og passende rideudfordringer til både begyndere og øvede ryttere. Der er ture fra en til tre timers varighed, hvor vi kommer omkring skove og markveje til højdedrag med fantastiske udsigter over det sydfynske øhav.

Turridning i Vestjylland

Rømø
Kommandørgården Islændercenter har hele 120 fantastiske islandske heste som er klar til at tage dig med rundt i både Rømøs, Mandøs og Koresands natur. Hver eneste dag tilbyder vi 2-4 forskellige guidede rideture – det kan både være plantage- eller strandture, hyggeture for begyndere eller mere udfordrende ture for de erfarne ryttere og ture af en, to, tre eller fem timers varighed.

Vi har delt vores ture op i fire niveauer, så alle har en mulighed for at få en tur der passer præcis til deres niveau og ønsker. For de uøvede ryttere kan der også vælges en tur med lidt opstarts undervisning, så alle føler sig godt klædt på til at ride ud i naturen.

Nørre Nebel
Vi har mere end 30 års erfaring med turridning ved Vesterhavet. Vi vægter hestevelfærd, kvalitet og sikkerhed højt. Hos os møder du kun erfarne guider og veltilpasse turheste med behagelige gangarter. Vi har heste til både store og små, erfarne og begyndere og vi sætter en ære i at matche den rigtige hest med den rette rytter, så du (og hesten) får den bedst mulige oplevelse.

Blåvand
Her kan I vælge ture af forskellig varighed og sværhedsgrad, alt efter jeres eget niveau. Målet er at rytteren har en god oplevelse og får en forbindelse med sin hest. Når hesten bliver redet på en god og fornuftig måde er den også glad for at arbejde. Derfor prøver vi inden hver ridetur at finde ud af hvilket hest passer bedst til den enkelte rytter.