Hyggelige julemarkeder tæt på vores 7 danske ferieparker

16 november 2023

Hvis du elsker julen, vil du helt sikkert nyde et hyggeligt julemarked. Her kan du opleve magiske julestemning.

Et julemarked er ofte en kombination af en juleudstilling, en juleaktivitet, forskellige boder med kunsthåndværk, håndlavede julepynt og lækre julespecialiteter. Du kan forkæle dig selv eller dine kære med julegaver, eller bare slappe af og nyde et glas gløgg og en æbleskive. I Danmark har vi flere julemarkeder og juleaktiviteter at vælge imellem. Vi har lavet en liste til dig med nogle af de bedste muligheder i nærheden af vores syv ferieparker.

Tæt på Landal Seawest: Vestjyllands hyggeligste julemarkeder

Julemarked på Ausumgaard
Julemarkedet på gården byder på 3 stemningsfulde markedsdage i historiske rammer. Der er pynter op i de gamle stalde og på de gamle hølofter som fyldes af op mod 100 forskellige stadeholdere. D. 8.-10. december 2023.
Omkring 1 time og 15 minutters kørsel fra parken

Varde – Nissernes By
Hvert år i hele december måned dukker nisserne frem i Varde midtby. Fra hustage og gavle kigger omkring 300 nisser udover gaderne og skaber en unik julestemning for alle.
Omkring 30 minutters kørsel fra parken

Jul i Danmarks ældste by, Ribe
Jul i Ribe, er som tage ud af det gamle eventyr Peters Jul. Byen er pyntet op med lys og dekorationer og der er en helt særlig stemning i den gamle by. De 4 advents weekender i 2023.
Omkring 1 time og 10 minutters kørsel fra parken

Tæt på Landal Søhøjlandet: Nostalgisk julestemning midt i Jylland

Julenostalgi i Den Gamle By, Aarhus
Oplev, mærk og smag julen gennem tiden – med lysende lanterner, julepyntede gader og flydende og runde æbleskiver. Fra d. 18. nov. - 2. jan.
Omkring 40 minutters kørsel fra parken

Jul på Stougaarden, Sorring
Et hyggeligt og autentisk Julemarked og Juletræssalg på gården. Lade og stald er pyntet op til jul og fyldt med spændende boder og kreative værksteder. Fra d. 25. nov. - 17. dec. 2023.
Omkring 13 minutters kørsel fra parken

Jul på Gothenborg
Velkommen til julestemning på landet! Dette er et hyggeligt julemarked med besøg af julemanden, stande med kunsthåndværk, juletræssalg og maser af forskellige julelækkerier. 1. og 2. weekend i december.
Omkring 28 minutters kørsel fra parken

Jul på FÆNGSLET
Gå på opdagelse blandt 200 stande med julegaveidéer, der forbavser selv julemanden. Nyd Juletog, gåseparade, æbleskiver, julepynt og kunsthåndværk – og selvfølgelig brændte mandler, julemand og pyntegran. 2. og 3. weekend i november.
Omkring 50 minutters kørsel fra parken

Tæt på Landal Rønbjerg: Julehygge i Limfjordslandet

Jul på Vitskøl Kloster
Et julemarked med alt, hvad julehjertet kan begære af - håndlavet julepynt, smykker, malerier, kunsthåndværk samt lækre julegodter. D. 25. og 26. nov. 2023.
Omkring 5 minutters kørsel fra parken

Julebyen Viborg – kåret som Årets Juleby 2023!
Gå på opdagelse med det magiske Nissepas, oplev den eventyrlige Englehave, Nisseskolen, skoven i byen og Juleparaden. Nyd Julemarkedet på Nytorv og mød de frække drillenisser. D. 1. dec. - 23 dec. 2023.
Omkring 50 minutters kørsel fra parken

Jul på Frilandsmuseet Hjerl Hede
Her får I julens magi og traditioner i et historisk perspektiv. Juleweekenden er fyldt med hjertevarme og autentisk julestemning og uforglemmelige oplevelser for hele familien. D. 2. - 3. december 2023.
Omkring 1 time og 14 minutters kørsel fra parken

Se flere julemarkeder her

Tæt på Landal Ebeltoft: Magisk julestemning i Østjylland

Nostalgisk julemarked på Rosenholm Slot 
Brug en hel dag i de eventyrlige og historiske rammer, hvor I både kan købe mad og få lidt varmt at drikke. Der er masser af underholdning og aktiviteter - f.eks. tur med modeltoget, julemanden og julemandens kone, nissebørn og prinsesser. De 2 første weekender i november.
Omkring 35 minutters kørsel fra parken

Eventyrlig jul i Tivoli Friheden
Kom til magisk jul i Aarhus, hvor hele parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og stemning overalt. Mød julemanden og oplev de mange hyggelige juleboder. Udvalgte dage fra d. 18. nov. - 30. dec. 2023.
Omkring 1 times kørsel fra parken

Jul for herskab og tjenestefolk på Herregården Gammel Estrup
Oplev den ægte herregårdsjul og vær med, når herskab og tjenestefolk gør deres juleforberedelser. Køb juletræer og -gaver og smag på julen, når husjomfruen bager og kokkerere. D. 2. dec. - 23. dec. 2023.
Omkring 45 minutters kørsel fra parken

Tæt på Landal Fyrklit: Julemarkeder helt mod Nord

Julemarked i Den svenske Sømandskirke i Hirtshals
Hyggeligt julemarked i det smukke kirkerum med skøn stemning, flot kunsthåndværk og lækre specialiteter og smagsprøver. Sidste weekend i november.
Omkring 5 minutters kørsel fra parken.

Danmarks største udendørs Julemarked i Ålbæk
Hyggelig julestemning med musik, boder med julelækkerier, kunsthåndværk og gaveidéer. Tag hele familien med på juleudflugt og smag på delikatesser, køb julepynt, kalendergaver og julegaver. Åbent fredag-søndag fra d. 10. nov. – 10. dec. 2023.
Omkring 30 minutters kørsel fra parken.

Hjørring Julemarked på Vendsyssel Historiske Museum
Museet er fyldt med boder, hvor I kan gå på opdagelse blandt masser af kunsthåndværk, julepynt og lækkerier. Der er hestevognskørsel og julekonkurrencer for børnene, der også kan lave eget julepynt. I caféen er der æbleskiver, vafler og nybagte boller. Sidste weekend i november.
Omkring 20 minutters kørsel fra parken.

Se flere julemarkeder i Nordjylland her

Tæt på Landal Grønhøj: Julestemning på den nordlige del af vestkysten

Julemarked på Børglum Kloster
Kom med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen, der kun åbnes for besøgende denne ene gang om året i anledningen af julemarkedet. Find også boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald, der blandt andet byder på lokale specialiteter. Kloster er kendt fra julekalenderen Ludvig og julemanden. De sidste 2 weekender i november og de første 2 i december 2023.
Omkring 20 minutters kørsel fra parken.

Traditionelt julemarked på Voergaard Slot
Det smukke renæssanceslot er pyntet op til jul af Bering Flowers, der i år følgeskab af kagekunstneren Anne-Mette Juul Svensson til årets tema: Smagen og duften af jul. Oplev også DR’s fantastiske og nostalgiske udstilling, om børne-tv gennem tiden. Sidste weekend i november og første weekend i december.
Omkring 1 times kørsel fra parken.

Magisk jul i Skulpturparken Blokhus
Glæd Jer til en eventyrlig og magisk jul med julelys- og lydshow i Skulpturparken. Der er også hyggelige juleboder – hvor I kan gå på opdagelse i kunsthåndværk og brugskunst, julens specialiteter, dekorationer og lys. Fra d. 4. nov. til 30. dec. 2023.
Omkring 20 minutters kørsel fra parken

Se flere julemarkeder i Nordjylland

Tæt på Landal Middelfart: Julemarkeder på Fyn

Juleklædte Middelfart
Når I besøger julebyen Middelfart så skal I prøve Danmarks vel nok bedst placerede skøjtebane, med udsigt til den Gamle Lillebæltsbro, helt nede ved havnen. Du mødes af ægte julestemning med lys, pynt og juletræer på hvert gadehjørne.
Omkring 10 minutters kørsel fra parken.

Middelfart Peberkageby
Besøg Middelfart Museum og se den imponerende peberkageby. Træd ind i en verden af dufte, der vækker erindringer til live, når årets tema "Julens duft" breder sig i museet. I julestuen i museets café, kan I nyde hjemmelavede julekager, kaffe, te og kakao. Fra d. 17. nov. - 22. dec.
Omkring 10 minutters kørsel fra parken

Jul i eventyrlige Odense
Besøg Den fynske Landsby og oplev, hvordan julen blev fejret i gamle dage. Forkæl dig selv med lækre juleindkøb på det historiske julemarked på Sortebrødre Torv, hvor du kan mærke den hyggelige stemning. Og lad dig fortrylle af Danmarks Julekalenderudstilling på Møntergården, hvor du kan komme helt tæt på de magiske hemmeligheder flere danske julekalendere.
Omkring 50 minutters kørsel fra parken

Julemarked i Byggecentrum
Danmarks største byggeudstilling i Middelfart slår dørene op til et spektakulært julemarked. Oplev 70+ boder med delikatesser, julepynt, brugskunst og gaveidéer. Du har også rig mulighed for at få stillet sulten i det store street food område. 3. weekend i november.
Omkring 5 minutters kørsel fra parken