Opskrift på mad i fad

Skal aftensmaden være nem? Se denne lækre opskrift!

Servering til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 800 gram kyllingebryst
  • 4 dl parboiled ris
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 terning hønsebouillon
  • 7 dl vand
  • 1 flødeost med hvidløg og urter (200 gram)
  • Salt & peber
  • Eventuelt parmesan og persille til drys

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær kyllingen ud i mindre tern (cirka 5x5 cm) og hak herefter løg og hvidløg fint.
  • Kog vandet og smuldr herefter bouillonterningen ned i vandet.
  • Tag et ildfast fad – kom kylling rundt i kanterne, flødeosten i midten og fordel løg og hvidløg over.
  • Til sidst tilføjes ris på toppen, inden vandet hældes i. Kom stanniol på det ildfaste fad og sæt i ovnen.
  • Bages i cirka 35 minutter, hvorefter retten skal trække 10 minutter på køkkenbordet under stanniollåget.
  • Rør rundt i retten, så flødeosten fordeles og smag til med salt og peber.
  • Server eventuelt med revet parmesan og hakket persille på toppen.
OBS – bruger du en anden type ris, kan bagetiden ændre sig.