Området omkring Jyllands vestkyst byder på mange spændende oplevelser af forskellig karakter. Så hvad end I er til sport og aktiviteter, museumsbesøg eller naturoplevelser, har den jyske vestkyst masser at byde på.

Når I bestiller et ophold hos Landal GreenParks Seawest ved Nørre Nebel, har I samtidig sikret jer overnatning nær Tirpitz-bunkeren, som er af de mest spændende museumsoplevelser i Danmark. Hvis I er historisk interesserede og samtidig sætter pris på unik og nyskabende dansk arkitektur, er et besøg i Tirpitz-bunkeren et absolut must.
Læs mere her

Museet under sandet

Tirpitz-stillingen er to store bunkers, som den tyske besættelsesmagt i 1944 begyndte at opføre ved Blåvand. Meningen var, at bunkerne skulle forsvare indsejlingen til Esbjerg som en del af Hitlers Atlantvold. Dog sluttede krigen før de to bunkers nåede at blive færdige, og således har de i mere end 70 år ligget tilbage som to store klodser midt i det fredede, vestjyske sand-landskab.

Foto Vardemuseerne, Rasmus Hjortshoj

I 1991 blev den sydlige bunker åbnet for offentligheden med en mindre udstilling, og i 2014 tog Bjarne Ingels' verdensberømte arkitektfirma, BIG, det første spadestik til det nye, moderne Tirpitz-museum, der som noget helt særligt er beliggende under sandet. Museet åbnede i 2017 og har allerede nydt stor anerkendelse og fået anbefalinger fra både nationale og internationale medier.

Foto Vardemuseerne

Natur, kultur og arkitektur i verdensklasse

Når I holder ferie nær Tirpitz-bunkeren, kan I ved selvsyn opleve, hvorfor museet allerede efter blot et par år har haft et besøgsantal på næsten 300.000. Museet er nemlig ikke kun spændende for de historisk interesserede. Er I vilde med unik og nyskabende moderne arkitektur, er Tirpitz-bunkeren en seværdighed, som I ikke må gå glip af. Museet ligger skjult under sandet, og en underjordisk korridor sørger for, at der er forbindelse mellem det nye museum og den gamle bunker.
Museet er enormt stemningsfuldt indrettet, og i de fire udstillingsrum kan I foruden historien om bunkeren også gå på opdagelse i de andre faste udstillinger. Se f.eks. nogle af de ældste og flotteste ravfund i Danmark og lær, hvordan I nemt kan se forskel på rav og sten - og bliv inspireret til selv at gå på jagt efter havets guld! Udstillingerne i Tirpitz lægger i høj grad op til at involvere og inddrage de besøgende, så vær ikke bekymret for at ungerne kommer til at kede sig. Her bliver historie både lærerig og spændende, både for børn og voksne.

Hold ferie nær Tirpitz-bunkeren

Hos Landal GreenParks Seawest får I ikke kun ophold og overnatning nær Tirpitz-bunkeren. I er også tæt på alle de mange andre spændende seværdigheder og store naturoplevelser, som Vestjylland har at byde på. Tag f.eks. en tur til Vadehavet og oplev det unikke område, der af UNESCO's verdensarvsliste er blevet udnævnt til et af de ti vigtigste vådområder i verden. Eller tag jeres mountainbikes med og spænd hjelmen, og oplev nogle af Jyllands bedste offroad cykelstier.

Landal Seawest er den perfekte base, når I skal udforske alle vestkystens muligheder. Og når I trænger til at slappe af og få ny energi efter en dag med masser af oplevelser, er en tur i badelandet i parken helt ideel. I kan endda også vælge at springe over madlavningen og bestille lækker mad i vores restaurant.