Vandre & cykle

Hvis du elsker at vandre og cykle, så kommer du ikke til at kede dig. I nærheden er der nemlig 60 kilometer vandre- og cykelruter! Har du ikke nogen cykel med? Intet problem. På parken kan du leje en cykel - lige fra en mountainbike til en elcykel. I klitterne Schoorlse Duinen ruger adskillige fuglearter og markfirben, og der vokser flotte svampe. Er du ikke bange for opstigninger og nedstigninger? Her finder du Hollands højeste klitter. Du må helt sikkert bestige den 51 meter høje klit. Det er et alsidigt naturområde med skov, klitter og lyng. 

Mountainbike

Ræs afsted gennem tæt nåleskov, stejle klitter og udstrakte lyngområder i Schoorlse Duinen. Følg ruten ‘Mountainbike parcours Schoorl’. Er du parat til en udfordring? Her kan du komme ud på en god opstigning! Højdepunktet er Schoorlse Nok på 48 meter. Ræs gennem smalle sving, og spring over forhindringer. Der er garanti for smukke udsigter, en god portion adrenalin og hurtige nedstigninger!

Ud at spise i nærheden af parken

I nærheden er der mange hyggelige steder, hvor du kan tage ud at spise eller få en drink. Besøg Bergen eller landsbyen Schoorl, hvor du kan nyde at slappe af på en af de mange fortovscaféer. Vi giver dig gerne tips om, hvor du kan få noget at spise. 

Ud at spise i Schoorl

  • De Berenkuil: pavillon beliggende midt i Schoorls skove. Her kan du nyde en kop kaffe med noget lækkert til, mens du holder pause undervejs på din cykel- eller gåtur. Du kan også spise frokost her. Ekstra fordel: din hund er også velkommen og tilbydes en skål vand og en godbid.
  • De Viersprong: et hyggeligt familiehotel i hjertet af centrum. Her kan du spise morgenmad, frokost og/eller middag.
  • ’T Trefpunt: fra denne restaurant har du en pragtfuld udsigt over den berømte høje klit. Her kan du slappe af med en drink og en bid mad efter bestigningen. Der er meget at vælge imellem, lige fra pandekager til pizza!

Ud at spise i Bergen

  • Loetje: beliggende over for den smukke ruinkirke, så du kan ikke undgå at se denne iøjnefaldende bygning! Her kan du få en drink, udenfor eller indenfor, med udsigt til det hyggelige landsbytorv. Loetje er berømt for sine smagfulde steaks.  
  • Fabels: et hyggeligt og travlt mødested lige over for den gamle ruinkirke. Indenfor findes en stor bar, hvor du også kan spise. Du kan også sidde i havestuen med udsigt til baghaven. Lad dig fascinere af kunsten på væggene, mens du nyder maden.
  • Julie’s: midt på torvet i Bergen finder du restaurant Julie’s. Her kan du spise morgenmad, frokost eller middag. Eller kom bare forbi til en hyggelig kop kaffe eller drink.

Vandsjov i havet eller swimmingpoolen

Kun 7 km fra parken ligger Bergen aan Zee, hvor du kan tage en dukkert, når solen skinner, for derefter at blive varmet op af solen. Få en dejlig dag på stranden! For indendørs badning kan du tage til Alkmaar i svømmebadet  ‘Hoornse Vaart’, der ligger et kvarters kørsel fra parken. Her kan du svømme baner i fred og ro eller slappe af i en af spabadene. Lyst til noget mere spændende? Så rutsj ned ad den kæmpe rutsjebane med lyd- og lyseffekter. Desuden er der et bølgebassin og en vandlegeplads for de mindste. Om sommeren kan du bade i det udendørs bassin med græsarealer omkring. God fornøjelse!
Rute til poolen

Børn

På parken kan børnene boltre sig på legepladsen. Derudover er klitterne én stor legeplads, hvor der endda findes en 51 meter høj klit, man kan bestige! Det er sjovt for børnene (og de voksne) at løbe op ad den for derefter af rulle eller løbe ned ad den igen. Det er også hyggeligt at lege i sandet her. Med stranden og klitterne i baghaven, keder børnene sig ikke et sekund.