Sport og spil

Vil du holde dig i form under din ferie? På Terschelling er der mange muligheder for sportsentusiaster. Fra vandsport til ridning. Der er også masser af aktive udflugter! Hvad med en tur på sælsafari, overdækket vogntur eller økosafari?  Tag på eventyr, og udforsk Terschelling på en unik måde.

Et mekka for vandsportsentusiaster

Leder du efter noget action under din ferie? Omgivet af havet er øen perfekt til vandsport, for både nybegyndere og erfarne. Et hav af muligheder! Du kan strandsejle, tage en tur i kano, (kite)surfe eller rafte. Fordelen er, at vinden i gennemsnit blæser hårdere end resten af Holland, hvilket er nyttigt til f.eks. kitesurfing. Vil du lære at (kite)surfe? Det er muligt hos Go surfing Terschelling. Du kan dyrke andre vandsportsaktiviteter, såsom rafting, strandsejling og kajakroning via MooiWeer.

Udforsk øen til hest

Er du en erfaren rytter? Oplev øen fra en robust Frieserhest. Få et frisk vindpust under en unik hestetur gennem skoven, klitterne og på stranden. Udforsk øen og oplev friheden. Hvis du ikke er en erfaren rytter, er der også masser af andre muligheder. Puur Terschelling arrangerer overdækkede hestevognsture og forlystelser for nybegyndere. Træd op i i den overdækkede vogn og nyd den smukke natur, og lær mere om landskabet fra de rigtige øboere.

Strandsejling: sejle langs højvandsgrænsen

Strandsejling er en af de ting, du bør prøve på Terschelling. Det kan gøres året rundt, i alle sæsoner. Det er velegnet til unge og ældre, og det er let at lære. Oplev følelsen af en hidtil ukendt frihed, sejlende langs højvandsgrænsen. Strandsejling er også muligt i en duokart, for eksempel for en forælder med et barn. Du kan vælge om du vil køre på bane, hvor erfarne instruktører kan hjælpe dig. Eller du kan selv udforske stranden, her kan du sejle mere end 5 km på stranden. Fuld fart henover stranden! Er du klar?
Se mulighederne

Spotte sæler

Har du allerede set en sæl?  Sæler er de største rovdyr, du vil støde på i Vadehavet. Du kan støde på spættet sæl og gråsæl. Sejl langs havet under en sælsafari og oplev sælerne tæt på! Få et frisk vindpust på båden og oplev Vadehavets natur under turen. Der er mange muligheder, for eksempel kan du sejle med en museumsbåd, en talisman eller en speedbåd. Se mulighederne her. Er du i god form, og vil du virkelig lave noget særligt? Book da ‘Grote 5 wadkanotocht’. Sammen med skovfogeden sejler du ud til sælerne med kano. Ofte kommer de inden for en meter fra din kano! 

Overdækket vogntur

Kryds stranden som Terschellinger strandsamlere plejede at gøre: med hest og vogn. Dette er måden at lære den uberørte natur på Terschelling bedre at kende. Kusken er altid klar til at fortælle historier om øens historie og skikke. Der er flere ture og udbydere til rådighed, og der tilbydes ofte noget at drikke/spise. Velegnet til både små og store grupper. Se de forskellige ture, der arrangeres her.

Økosafari: hvor mange forskellige dyr finder du?

Under økosafarien tager du afsted med en guide i en stille terrængående elbil. Tag på safari og kom på steder, du ellers ikke ville komme. Kør I stilhed gennem naturen, for at få den smukkeste oplevelse.  Under turen der varer  2,5 time vil guiden fortælle dig alt om Terschelling og de dyr, der bor der. På grund af de stille biler har Staatsbosbeheer åbnet unikke områder for disse ture. En unik tur, velegnet til unge og ældre.  Hvor mange dyr ser du under denne tur? Bliv forbløffet over den uberørte natur på Terschelling.
https://www.ecosafariterschelling.nl/