MDN ferry
Et nyt stykke Holland
I Markermeer er der kommet et nyt stykke Holland, Marker Wadden. Der er skabt fem øer, som man kan se fra diget mellem Lelystad og Enkhuizen. Og som giver plads til masser af fiske- og fuglearter.
MDN Overview
Projektet Marker Wadden
Marker Wadden er et unikt projekt igangsat af Natuurmonumenten for at genoprette naturen i Markermeer. Lejeindtægterne fra husene går 100% til naturen via Natuurmonumenten. På den måde bidrager vi sammen til landets nye natur. Dette er ikke det første samarbejde med den hollandske partner, Natuurmonumenten. Vi har været en stolt partner lige siden 2005. Vi har tidligere plantet tusindvis af træer for at anlægge nye skove. I år har vi skabt i alt 35.000 m2 blomsterenge på vores parker, for at hjælpe med at genoprette biodiversiteten. Derudover er vi hovedsponsor for Natuurmonumentens OERRR-børneprogram.
MDN 4-5B2
Vidste du at...
  • Det træ, som ø-husene er bygget af, kommer fra Natuurmonumentens egne skove?
  • Ø-husene er bygget på fastlandet og derefter sendt med skib til Marker Wadden? På den måde blev stedets natur forstyrret så lidt som muligt.
  • Ø-husene er bæredygtigt indrettet af IKEA? Eksempelvis energieffektive apparater og belysning, vandbesparende haner samt produkter af naturlige og genbrugte materialer.
  • Bebyggelsen på Haveneiland i sidst ende ikke udgør mere end 0,1% af ø-gruppens samlede areal?
MDN Ferry
Landal og Natuurmonumenten
Landal Marker Wadden er ikke vores første samarbejde med vores hollandske partner, Natuurmonumenten. Vi har været stolte partnere lige siden 2005. Tidligere plantede vi allerede tusindvis af træer sammen for at anlægge nye skove. I år har vi skabt i alt 35.000 m2 blomsterenge på vores parker for at hjælpe med at genoprette biodiversiteten. Derudover er vi hovedsponsor for Natuurmonumentens OERRR-børneprogram.