Nationalpark Sallandse Heuvelrug

Dette næststørste sammenhængende tørre hedeområde i Europa overrasker dig på alle årstider. Randmorænen skaber højdeforskelle, som giver dig fornemmelsen af ikke at være i Holland. Her kan du nyde skoven mellem egene og de hvide birketræer og lade dig betage af udsigten og de maleriske landskaber på heden. Hvis du elsker at vandre eller køre mountainbike og kan lide det aktive udeliv, så føler du dig rigtig hjemme i dette unikke naturområdes dynamik.

Vandindvindingsområde Hoge Hexel

Et 20 hektar stort undervisningsområde nordvest for Wierden, hvor du nemt kan tilbringe en eftermiddag og tage på vandretur gennem lyng- og græsområder, forbi buske og unge egetræer. Beliggende på en randmoræne, der strækker sig fra Wierden og op nordpå.

Wierdense Veld

At landskabet omkring Landal Sallandse Heuvelrug er forskelligartet, bliver tydeligt med det tredje unikke naturområde: Wierdense Veld. Et Natura 2000-område mellem Sallandse Heuvelrug og de lavere randmoræner i Wierden og Hoge Hexel. Her regerer levende højmose og rosmarinlyng. Området er hjemsted for glatsnogen og tranen. En hyggeligt brægende fåreflok hilser på dig under din vandretur gennem dette særlige og vidtstrakte område i Holland.

De Borkeld - Markelo

Lad dig betage af den største enebærskov i Holland i dette kuperede naturområde. Til fods, på cykel eller til hest. Udforsk dette arkæologiske reservat, hvor samlere var aktive for 13.000 år siden, og hvor de forhistoriske gravhøje stadig kan ses.

Hansestæder: Deventer & Zwolle

To af de ni unikke hansestæder ved vandet ligger i god afstand fra ferieparken og er bestemt et besøg værd. De er kendt for at være tidligere handelscentre og er en del af netværket af hansestæder. Velstanden er stadig synlig i form af bygningerne, de elegante handelshuse, bymurene og byportene. Oplev den rige fortid i Deventer og Zwolle og deres egen autentiske atmosfære og charme.