Vandre- og cykelture

Naturen omkring Silkeborg indbyder til at bruge tiden udendørs.

Få en aktiv ferie ved at cykle eller vandre en tur i det skønne bakkede landskab. Her kan I også opleve det rige dyreliv på tæt hold.

Der er en masse at se i naturen!

oplevgudenaa.dk kan I let finde cykelruter, forslag til gåture, attraktioner, historiske sites, fiskevand og skjulte naturperler.

Der er mange muligheder for at gå og løbe. Naturstyrelsen har lavet bl.a. en blå og rød rute, hvor den blå inkluderer små fitness-stationer og den røde leder til et udsigtspunkt over Gjern Bakker. Ruterne kan ses her og her er der mere om Søhøjlandets natur. Foreningen Gjern Natur har lavet bl.a. en gul rute rundt om en af områdets kildedale, samt en sti langs åen til Gjern. På gjern-natur.dk kan man både se ruterne, samt læse mere om naturen i området.


Mountainbike cykelture på Landal Seawest
Følg sporet i skoven
Blot 500 meter fra parken starter MTB ruten ved Gjern Bakker. Her er der flere skov-trails af forskellige længder og der er mulighed for forskellige svære tilføjelser til ruterne. I 2022 er der lavet et helt nyt 300 m langt spor og flere af de eksisterende spor er blevet opdateret. De mange stejle bakker garanterer også, at du får sved på panden og syre i benene.
Orienteringsløb | aktiv ferie | Landal Søhøjlandet
Hvis I har lyst til at prøve kræfter med orienteringsløb, har Orienteringsklubben Pan Århus sat 30 poster ud omkring Landal Søhøjlandet. Find kortet, samt forslag til ruter i forskellig sværhedsgrad lige her.  Der er også en dyrequiz på seks poster til børnene.

I Informationen er der kort med de forskellige ruter, samt de mange små stier i området man kan udforske på egen hånd. Her er både vandreruter, cykelruter, og MTB-ruterne "Gjern Canyon" på over 20 km i alt. I kan se mere om turene lige omkring Landal Søhøjlandet på vores Landal app.

Landal GreenParks-App

Download den gratis Landal GreenParks App. App'en giver dig mulighed for altid at kunne tjekke de aktuelle åbningstider for parken, aktiviteter og faciliteter samt meget mere.


Læs mere om privatlivspolitikken for denne app her.

Cykeludlejning på ferieparken

Er I klar til at udforske naturen?
I behøver ikke at medbringe jeres egen cykler - på parken kan du leje unisex cykler eller hvis der skal være lidt mere fart på, er der også mulighed for at leje mountainbikes (forbeholdt boende gæster). 

Cykeludlejning er på dagsbasis og der er cykelhjelm med i lejen.  

Det er også muligt at leje en go-kart til børn eller voksne. Go-karts udlejes på time basis.
Se priser for udlejning