Naturoplevelser i foråret

Tag på opdagelse i naturen i foråret. Netop nu spirer forårsbebudere frem over det hele, fuglene synger og dagene er blevet lysere og længere. Når I tager på tur ud i det blå, er I samtidig vidne til naturens fantastiske forvandling, når den stille og roligt iklæder sig forårstøjet. Oplev de mange forskellige naturoplevelser i den spirrende natur.

Forslag til udflugter og naturoplevelser i foråret

Har du spottet nogle af forårets tidlige bebudere?

Hasselbusken blomstrer

Hasselrakler bebuder forår
Hasselnødder forbinder mange af os med jul. Men når vi kan se hasselraklerne på hasselbusken, kan vi roligt stole på, at foråret er lige om hjørnet. 
Raklerne er hanblomster. Hunblomsterne er dem, der bliver til nødder, hvis de bliver bestøvet, og er ikke nær så synlige som de flotte rakler. 

Flyvende forårsbebudere

De fortæller os, at nu er det forår
Har du hørt lærkens trillen, mens den hænger højt på himlen, set viben flyve over marken eller mødt en stær på din gåtur? Alle tre fugle er sikre forårsbebudere. En anden fugl, der giver os forårsfornemmelser er solsorten. Godt nok overvintrer den her i Danmark, men dens smukke fløjten er indbegrebet af forår. Solsorten fløjter dog ikke, fordi den nyder foråret, dens fløjten er for at fortælle rivalerne, at her bor jeg og du skal holde dig væk.

Grønne spirer pipler frem

TIl gavn eller skade
Selvom der fortsat kan være nattefrost, så er der nogle seje planter, som vælter frem. En af dem er skvalderkål, her på billedet med frost på bladene. Skvalderkål er kendt som ukrudt, men kan spises som salat eller bruges til at lave pesto.

Gæslinger og knopper

Om lidt er alt grønt
Piletræer vokser ofte i våde områder og deres blomster er de søde og bløde gæslinger. Pilegrene er gode at tage ind i vaser i det tidlige forår, da de så springer ud og det begyndende forår på den måde kommer med helt ind i stuen. Lige nu står de fleste træer med store knopper; lærketræet er begyndende grøn i spidsen af deres knopper og kastanjen har store klistrede knopper, der bare venter på lidt mere varm. Lige om lidt forvandles naturen fra brun til grøn.

Vintergækken

Der gækker sig til forår og sommer
Vintergækken blomsterer typisk i perioden januar til marts og er dermed en af de tidligste bebudere om, at foråret er på vej. I gamle dage blev den kaldt sommergække, da den "gækkede" sig til eller lod som om, det var sommer. I dag kender vi den som vintergækken og den bruges ofte i gækkebreve. Vidste du, at hvis man hælder lidt frugtfarve i det vand man har sat sin buket af vintergækker i, så kan man farve dem i lige den farve, man ønsker sig. 

Erantis

Kaldes også vinterblomme
Erantis er en yndig lille gul blomst, der blomsterer i perioden fra januar til marts og spreder en dejlig duft. Erantis regnes ligesom vintergækken for en af de tidligste forårsbebudere. 
Book jeres næste ferie hos Landal - midt i naturen!