Vandreture i Jylland

Vandring er for mange af os den bedste meditation. Går man alene, bliver der plads til at fordybe sig i nogle tanker, der normalt ikke er plads til. Man kan kalde det en mental hovedrengøring. Er man flere der vandrer sammen giver vandring gode muligheder for at få talt, grint og oplevet sammen. I naturen venter eventyret om hvert et hjørne. Her er vores anbefalinger til gode vandre-apps både henvendt til børn og voksne. Desuden har vi en lille præsentation af nogle af de klassiske vandreruter tæt på vores parker. God vandring!

Vandreture

Nordjylland 
Opdag handelsruterne på tværs af Jylland. Gå langs Hærvejen, en 500 km lang rute gennem varieret natur. Hærvejen forbinder den tyske 'Ochsenweg' med 'Skt. Olavsleden' i Sverige og Norge. Oplev dansk historie og gå  forbi historiske punkter.

Vandreture i Nordjylland 
Foretrækker du noget mindre aktivt? Tag på opdagelse langs de mange vandreruter i Nordjylland. For eksempel, er Grenenspor i Skagen den perfekte rute for mennesker med fysiske handicap og familier med  barnevogne. Eller tag Sæbygård skoverute, en idylisk rute gennem strandskov med snoede vandløb, 85 meter over havoverfladen. De to nationaleruter - Nordsøstien og Hærvejen, er helt sikkert besværet værd!

Vestjylland
I Naturpark Vesterhavet, kan du være din egen guide. Opdag naturen, og naturparkens kulturelle historie via den gratis app, 'Naturpark Vesterhavet' til din smartphone eller tablet. En gåtur i skoven kan hurtigt blive til en tur fra en flygtningelejr fra 1046. Uanset om du foretrækker en stille gåtur, eller en vandretur, så er der noget for alle.

Gå på havbunden i Vestjylland
Gå langs vestkysten af det nordlige Europa i Vadehavets national park. Ved lavvande kan du gå på store dele af havbunden, men sørg for at blive tæt ved kanten, så snart det skifter til højvande. Dette er en obligatorisk tur for de som elsker at se på fugle, og vilde dyr. Nogle dele af området er endda på UNESCO's World Heritage Liste.

Vandreture i Østjylland
Tag på vandretur på Jernhatten gennem en skov fuld af knudrede træer. Du kan beundre den smukke udsigt over havet, og se over til øen Hjelm. Det specielle klima med kun lidt regn og en masse solskin, har lavet et helt nyt míljø for planter og dyr. Du kan finde planter der normalt kun findes i Syd-øst Europa.

Øst for Jylland
Tag Marguritruten gennem øerne Lolland, falster, Møn og Sjælland og opdag hvorfor disse øer er helt unikke. Øerne er lettilgængelige da de er forbundet via broer. Opdag For eksempel Møns klint, eller resterne fra vikingetiden på Sjælland. Nyd intet mindre end 3.700 km. spektakulær kyst.