FUS - til dig der kender den dårlige forældre-samvittighed?

I medierne og via vores egen dårlige samvittigheds stemme hører vi ofte om, at vi forældre arbejder for meget, at børnene blot bliver placeret bag en en skærm og at børnene bliver passet for meget i institutioner, mens mor og far er i gang med at skabe karriere og realisere sig selv. Men er det virkelig tilfældet?

Der er ingen tvivl om, at der er nok at se til i de danske børnefamilier, men faktisk viser undersøgelser, at nutidens forældre bruger mere tid på deres børn, end tidligere generationer har gjort. Det er også den oplevelse, vi har hos Landal, når vi ser rundt omkring på vores 7 danske parker. Familietid bliver prioriteret højt og nydt i fulde drag bl.a. på vores parker, uanset om det er med hygge i ferieboligen, en strandtur eller på vej ned ad vandrutsjebanen med høje hvin.

  Nærvær og familietid er noget af det, vi hos Landal værner om. Derfor sætter vi med humor fokus på nærvær og familietid i vores FUS-kampagne med undertitlen ”Tag væk og kom tættere på”. Her tager børnene ansvar for, at familien husker nærværet ved at indkalde forældrene til en FUS - ForældreUdviklingsSamtale. Her drøfter barn og forældre hvordan man bl.a. får mere fokus på nærvær, familietid og så kan samtalen jo også lige bruges til at justere på kvaliteten af madpakken og indføre flere pizzaaftener.

  Så kære forældre – slip den dårlige samvittighed.

Hvad er FUS?

FUS er inspireret af den klassiske MedarbejderUdviklingsSamtale, bedre kendt som MUS. Mange af os har deltaget i MUS, med større eller mindre succes. Lederen og medarbejderen taler sammen ud fra et skema om, hvad der er gået godt, og hvad der er gået mindre godt det seneste år, og afslutningsvis ser de fremad. 

Der bliver indgået aftaler om f.eks. kurser, der kan opkvalificere medarbejderen, nye mål medarbejderen skal arbejde mod, eller hvordan trivslen kan blive bedre hos medarbejderen og lederen.

  I FUS er det børnene der er i kontrol og giver deres forældre feedback på hvordan, det står til i familien og hvilke ønsker de har for fremtiden.

  Find smilet frem og tag temperaturen på jeres familie med jeres søn eller datter i chefstolen.

  I finder FUS skemaerne lige herunder. Del gerne jeres udfyldte FUS skemaer med #LandalFUS.

Tak for jeres billeder fra FUS-samtaler

Tag væk og kom tættere på...

Det kan lyde paradoksalt, men nogle gange skal man tage væk for at komme tættere på; familien, naturen, balancen, farfar og hinanden.
På det, der forbinder familier. 
For der sker noget i vores hjerner, når vi holder ferie. Vi finder overskud til at løfte blikket væk fra de sure sokker på gulvet, regnen på ruden og på drypkaffen på storrumskontoret. Vi lader os opsluge af det forhåndenværende. Det nuværende og nærværende. 
  Ja, på mange måder bliver vi lidt bedre versioner af os selv, når vi holder ferie.

  Vi bliver klar til de store spørgsmål. Og ender tit med at finde ud af at svaret var de små.
  Nogle gange skal man tage lidt væk for at komme tættere på.
ENDELIG er den her! ParUdviklingsSamtalen!
Kender du det, at børnene eller jobbet fylder meget i hverdagen og din partner ikke altid får den opmærksomhed, du egentlig ønsker at give? Nu har I muligheden for, på en humoristisk måde, at tage dialogen om, hvordan det står til i jeres parforhold.

Vi har videreudviklet vores populære FUS-skema til et PUS-skema! Parudviklingssamtale!

Knap en flaske vin op og sæt den gode stemning for jeres PUS-samtale. Udfyld skemaet inden I mødes til PUS og præsenter hinanden for jeres udfyldte skemaer. Leverpostej og hækkeklipning eller solnedgang og alenetid? Undersøg hvad I ønsker mere af, nyd hinandens gode selskab og få lavet gode aftaler for fremtiden. Sæt din partner i chefstolen – hvis du tør!

Vores ferieparker

Land og region
Vælg opholdstype
Ankomstdato
Vælg ankomstdato