Området

Friesland har noget for enhver smag! Historiske byer, kultur, talrige steder at shoppe og masser af muligheder for vandsport. Besøg Sneek eller Leeuwarden, og oplev disse to unikke frisiske byer. Her finder du også masser af aktiviteter for børnene. Tag på en dagtur til ‘Kamæleonlandsbyen’ i Terherne, eller besøg den vandrige dyreverden i AquaZoo. Derudover kan du opleve den beroligende natur, som du her er omgivet af. Oplev roen, tag en pause, og bliv ét med naturen. Friesland er helt sikkert et besøg værd.

Udforsk omgivelserne med båd

Skib ohøj! Friesland opleves bedst med båd. Oplev friheden, og læg til i en af de frisiske byer. Nyd solen i ansigtet, når vejret er godt, og bliv kølet af i vandet. Har du ikke selv en båd? Ikke noget problem! På vores park kan du leje en sejl- eller motorbåd. 

Kamæleonlandsbyen Terherne

Har du lyst til eventyr? Så kom, og oplev Hielke og Sietses verden, som du måske kender fra Kamæleonbøgerne. Her bringes historierne til live! En sjov udflugt sammen med børnene. På kamæleonbondegården kan du se en kopi af landsbyen Lenten fra bøgerne, det er sjovt at se. Du bliver budt velkommen af en landsbybeboer, som fortæller dig historien om kamæleonen. Der er også et interaktivt spil, hvor du kan hjælpe med at knække koden. Tag med på rundfart, og se de forskellige filmlokationer undervejs. Stig derefter af båden, og gå i land på eventyrøen. Her kan du gå på spændende stier mellem træerne, over vandet og gennem sumpede områder. Sving jer sammen i tovene, eller prøv at springe stangspring. På øen kan du hente noget lækkert at spise/drikke på ‘de Opkikker’. Tip: Medbring tørt/rent tøj, og nyd dagturen med hinanden.
HjemmesideCa. 400 Meter fra parken

Sneek, vandsportsbyen i Friesland

Vidste du, at Sneek var hovedstaden i Friesland i det 15. århundrede? Vi forstår godt hvorfor. I den historiske by Sneek finder du hyggelige butikker, fortovscaféer og flotte monumenter og parker. Derudover er du som vandsportselsker kommet til det rette sted. Har du nogensinde prøvet at stå på vandski? Her får du chancen! Sneek har en speciel vandskibane, hvor du kan lære det. Vil du prøve at svæve over vandet? På søen Sneekermeer kan du prøve flyboarding, en supercool oplevelse. Opdag Sneeks mest berømte ikon, Waterpoort (vandport), som også er verdensberømt. Den er bygget omkring 1492, samtidig med volden omkring byen. Porten sikrede førhen, at man ikke kunne komme ind i byen fra vandsiden. Siden 1630 har porten kun været til pynt og har ikke længere nogen forsvarsfunktion. Har du lyst til festligheder? Så besøg den årlige Sneek-uge, hvor der er sejladskonkurrencer i syv dage. Omkring vandporten finder Frieslands største poolparty sted! 
HjemmesideCa. 23 km fra parken

Leeuwarden, hovedstaden med hundrede navne

Liwwadden, Leewadden, Ljouwert, Luwt, Lintwarde: Leeuwarden bliver også kaldet hovedstaden med de 100 navne. Byens centrum er Hollands bedst bevarede hemmelighed. Med sine kanaler, herskabshuse, monumenter og museer bliver Leeuwarden også kaldet Lille Amsterdam. Har du altid gerne villet tage til Pisa i Italien? Det behøver du ikke, for i Leeuwarden står der et tårn, som er endnu skævere end det skæve tårn i Pisa! Det er ikke for ingenting, at Leeuwarden blev udnævnt til at være europæisk kulturhovedstad i 2018. Her kan du også tage ud at spise på en af de hyggelige restauranter og tage på shoppetur i de mange små butikker. Ja, når du tager til Friesland, må du ikke springe et besøg i Leeuwarden over.
HjemmesideCa. 29 km fra parken

Opdag den vandrige dyreverden i AquaZoo i Friesland

I ‘AquaZoo Leeuwarden’ kan du se dyr som fx pingviner og den sydamerikanske søbjørn. I alt er der 88 forskellige dyrearter i AquaZoo. I denne park er der masser at opleve for børnene. De kan eksempelvis boltre sig på legepladsen eller kramme dyrene på børnebondegården. Et ideelt udflugtsmål for alle aldre.
HjemmesideCa. 23 km fra parken